محل تبلیغات شما
به گزارش خبرنگار مهر، تا به حال درباره مسمومیت کرومی چیزی شنیده‌اید؟ کروم، فی سنگین و بدون بو است که می‌تواند از طریق خوراک، تنفس و تماس پوستی وارد بدن و سبب ایجاد سرطان، آماس، زخم‌های پوستی و حتی مرگ انسان شود. این آلاینده محیط زیست می‌تواند زیست‌ بوم هر اقلیمی را به‌ شدت تهدید کند و سبب آسیب‌هایی بی‌ بازگشت به طبیعت یک منطقه شود.

کیف اداری

این آلایندگی و آسیب‌ رسانی به سلامت انسان سبب شده است، کشورهای پیشرفته دنیا استفاده از این ماده در مصارف صنعتی را به شدیدترین شکل و با سختگیرانه‌ ترین قوانین محدود و کنترل کنند.

یکی از منابع اصلی ایجاد آلودگی زیست محیطی کرومی در جهان، دباغی با استفاده از مواد کرومی است. پساب‌ کارگاه‌های دباغی چرم کرومی آن‌ چنان برای محیط زیست زیان بار و چرم‌های تولید شده با این روش چنان برای سلامت خطربارند که کشورهای پیشرفته جهان استفاده از این چرم‌ها را در محصولات چرمی خود به ‌شدت محدود و واردات این نوع از محصولات را ممنوع کرده‌اند.

در این کشورها به‌ عنوان یک راه حل جایگزین و مطمئن، به ‌جای چرم‌ های کرومی از چرم‌های گیاهی استفاده می‌شود. چرم‌های گیاهی، نه‌ تنها نسبت به چرم‌های کرومی ظاهر زیباتر و قابلیت تنفس بیش‌تری دارند، بلکه برای محیط زیست و سلامت انسان به طور کامل بی‌خطرند.

در ایران اما به‌ رغم تلاش‌ انجمن‌های حامی محیط زیست و دل ‌نگرانی‌های علاقه‌ مندان حوزه سلامت، محدودیت قانونی جدی ‌ای در خصوص استفاده از چرم‌های کرومی وضع نشده استبه این علت است که بیشتر محصولات چرمی موجود در بازار کشورمان، با استفاده از چرم‌های کرومی تهیه می‌شوند و تولیدکنندگان بسیار محدودی خود را به‌ رغم گران ‌تر بودن چرم‌های گیاهی در مقایسه با چرم‌های کرومی، مقید به استفاده از چرم‌های گیاهی در محصولات خود کرده‌اند.

بماند که از میان همین تولید کنندگان محدود نیز، بیشترشان نتوانسته‌ اند این قید را در تولید همه یا دست ‌کم بیشتر محصولات ‌شان نگاه دارند. در همین راستا، ‌سراغ یکی از این معدود تولیدکنندگان رفتیم تا از دلایل این که به‌ رغم نبود منع قانونی به استفاده از این نوع چرم در محصولاتشان روی آورده‌اند، جویا شویم.

سید جلال حسینی‌خواه، مدیرعامل مجموعه تولیدی و صادراتی مارال چرم در این باره می گوید: فرآیند تولید چرم در دنیا به دو روش عمده‌ کرومی و گیاهی انجام می‌شود که تفاوت‌های زیادی در این دو روش تولید از حیث کیفیت محصول نهایی وجود دارد.

حسینی‌ خواه در خصوص تفاوت‌ های چرم‌ های کرومی و چرم‌های گیاهی می افزاید: در روش کرومی فضای بین سلولی سطح پوست با بهره ‌گیری از مواد شیمیایی کرومی رنگ‌ دهی می‌شود. این روش از دیرباز مورد استفاده فعالان این بخش بوده، اما با توجه به مضرات این روش برای محیط زیست و انسان، کشورهای اروپایی و آمریکا از آن فاصله گرفته‌ اند و تولید چرم کرومی را ممنوع کرده‌اند.

وی ادامه می دهد: تولیدکنندگان بزرگ دنیا روش تولید چرم گیاهی یا وجیتال را جایگزین روش کرومی کرده‌اند، در حالی که ما در کشورمان هنوز برای این موضوع تصمیمی جدی و بازدارنده نگرفته‌ ایم و بخش اعظمی از تولیدکنندگان همچنان از روش شیمیایی کرومی برای تولیدات خود بهره می‌گیرند.

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها